Blog
Tények és tévhitek a táplálkozásról XI. – Húsok
A hús évezredek óta az egyik legértékesebb táplálékunk, köszönhetően egyrészt annak, hogy emberek milliói szeretik, ill. annak, hogy rendkívül értékes tápanyagtartalommal rendelkezik, amely igen nehezen pótolható más alternatívákkal.
Tények és tévhitek a táplálkozásról X. – Kenyér
A Tények és tévhitek a táplálkozásról cikksorozatunk mai cikkében a kenyérről olvashatsz részletesebben. Szokásunkhoz híven megnézzük milyen pozitív és milyen negatív hatásai vannak a kenyérfogyasztásnak, milyen kenyértípusokat ismerünk, és a végén levonjuk a szubjektív konzekvenciánkat is. Reméljük tartalmas lesz!
Tények és tévhitek a táplálkozásról VIII. – Gyümölcsök
A zöldségek és gyümölcsök kihagyhatatlan elemei táplálkozásunknak. Ebben a gyümölcsökről szóló cikkben mélyebben megismerheted a különböző fajtáikat és megtudhatod melyiket miért érdemes fogyasztani.
Tények és tévhitek a táplálkozásról VII. – Édességek
Nem meglepő kijelentés az, hogy az édességek hízlalnak, és az egészségre ártalmasak. Mi azonban a pontos probléma az édességekkel? Mik azok a tulajdonságok amiket esetleg mégis pozitívan említhetünk velük kapcsolatban? Mik az alternatívák? Lássuk!
Tények és tévhitek a táplálkozásról VI. – Az energiaital
Figyelmeztető cikkek százait és ezreit olvashatjuk az Interneten – nap, mint nap hallhatjuk, hogy mennyi káros anyagot tartalmaznak a különböző energiaitalok, és miért veszélyes fogyasztani őket.
Tények és tévhitek a táplálkozásról V. – A tea
A Tények és tévhitek a táplálkozásról cikksorozat mai részében a teáról fogunk beszélni. Miért érdemes teát fogyasztani? Milyen teát igyunk, miben különböznek? Filteres, szálas, instant? Olvass tovább, és tudj meg többet!
Tények és tévhitek a táplálkozásról IV. – Olajos magvak
A Tények és tévhitek a táplálkozásról cikksorozat mai cikkében az olajos magvakról lesz szó.
Mielőtt külön rátérnénk az egyes fajtáira, nézzük meg, mit érdemes általánosságban tudni róluk!
Tények és tévhitek a táplálkozásról III. – A kávé
Bár a kávézás jótékony hatásai egyre inkább teret nyernek a közvéleményben, sokan a mai napig azt hiszik a régi híresztelések alapján, hogy a kávé és a koffein nem más, mint méreg – néha egy-egy lapon említve a dohányzással, a magas vérnyomással és az álmatlansággal.
Nézzük hát, mit kell tudni a kávéról?
Tények és tévhitek a táplálkozásról II. – A tej (II. rész)
Előző, a tejről szóló cikkünkben górcső alá vettük ezt az italt, és az arról szóló pozitív és negatív véleményeket, kutatásokat egyaránt.
A mai bejegyzésünkben tovább boncoljuk a tejet – megnézzük, hogy mit érdemes tudni a különböző fajtáiról – többek közt a növényi alapú tejekről, ill. megvizsgáljuk mit is jelent pontosan a pasztőrözés és az UHT felirat.